Başarıya Giden Yol, Zorlu'dan Geçiyor

Zorlu Koleji Kadın Basketbol Yeni Sezona Tam Kadro Hazır

Samsun'un Bölgesel Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi'nde temsil edecek olan Zorlu Koleji Kadın Basketbol Takımı yeni transferlerle güçlenirken, sezonu açtı. Zorlu Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu, "Başarının formülü ekip çalışmasında gizlidir" mesajı verdi.

Samsun'un köklü eğitim kurumlarından Zorlu Okulları bünyesinde faaliyet gösteren Zorlu Spor Kulübü'ne bağlı Kadın Basketbol Takımı, kadrosuna kazandırdığı yeni transfer oyuncularıyla birlikte 2023-2024 sezon açılışını düzenlenen antrenmanla gerçekleştirdi.

Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu'nda yeni sezon çalışmalarına start veren çoğunluğunu 2006, 2007, 2008 doğumlu öğrenci sporcuların oluşturduğu Zorlu Koleji Kadın Basketbol Takımı kadrosunda, Genel Menajer Cantuğ Keskindemir, Baş Antrenör Hasan Yaşar, Yardımcı Antrenörler Selvi Tanç, Altan Çeltik ve Mert Gökhan Koç görev yapacak.

Geçen sezonun takım kadrosunda yer alan Şevval Suiçmez ile Nisanur Er isimli oyuncular ile sezona devam edecek olan Zorlu Koleji Kadın Basketbol Takımı'nın kadrosuna yeni transfer oyuncular katıldı. Transferler arasında Canik Basketbol'dan Asude Özbek, Mersin Üniversitesi Spor Kulübü'nden Elaysu Tuncay, Rize Belediye Spor'dan Şimanur Yılmaz, Çarşamba Gençlik Spor'dan Miray Kargı ve İlayda Çetin, Atılım Spor'dan Ecrin Beyza Gezer, Yaren Nisa Köse, Bilgesu Özyavuz, Ayşe Duru Karaman, Hediye Nur Batkal, Ecem Eylül Bektaş gibi isimler yer alacak. Eski milli Kadın basketbolculardan Gülnur Koçarslan'ın da antrenmanlar sonrasında takıma katılması bekleniyor.

PROFESYONEL LİGDE MÜCADELE EDEN TEK TAKIMIZ
Zorlu Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu, Karadeniz Bölgesi'nde tek takım olarak profesyonel liglerde mücadele ettiklerini belirterek, bu performansı sürdürülebilir bir yapı içinde devam ettireceklerini söyledi. Bunu ekip ruhuyla gerçekleştireceklerini ifade eden Ergin Zorlu, başarının formülü ekip çalışmasında gizlidir mesajı verdi. "Genç ve dinamik kadroya sahip bir takım olarak mutlaka bizim de hedeflerimiz var ve bu hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz" diyen Ergin Zorlu, sezonun Ekim- Kasım aylarında açılacağını belirterek, "Gittiğimiz her yerde hem şehrimizi, hem de kulübümüzü ve okulumuzu en üst düzeyde temsil etmek için hep birlikte gayret göstereceğiz, sizlere ve tüm ekip arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

SAMSUN’U GURURLA TEMSİL EDECEĞİZ
Yeni sezon açılışıyla ve takımın lige hazırlık çalışmalarıyla ilgili konuşan Ergin Zorlu şunları söyledi: "Biz özellikle altyapı ve yetiştirici anlamında 3 senedir hazırlandığımız bir süreç yaşıyoruz. Bu bağlamda Samsun Zorlu Koleji Spor Kulübü olarak yeni sezonda da Kadınlar Bölgesel Basketbol İkinci Ligi'nde mücadele edecek olan Karadeniz'deki tek takımız. Çalışmalarımızın içinde özellikle altyapı destekli A Takımımızı destekleyecek oyuncularımızla mücadele etmeyi planlıyoruz. Bu süreçte özellikle Samsunlu çocuklarımız bizim için çok değerli. Bütün bunların yanı sıra il dışından takımımıza transfer ettiğimiz değerli öğrencilerimizin de katılımlarıyla inşallah daha güçlü bir kadroyla saha çıkacağız. Samsun’u gururla temsil edeceğiz" dedi.

BEŞ YIL İÇİNDE SÜPER LİGİ HEDEFLİYORUZ
Ergin Zorlu, beş yıl içinde süper ligi hedeflediklerini belirterek, "Bu nedenle yetiştiricilik bizim için çok önemli ve biz bunun farkındayız" dedi. Ergin Zorlu şöyle devam etti: "Yetiştirici kulübün dışarıdan fazla oyuncu talep etmeyen, kendi oyuncusu üreten bir yapıda olması gerekir. Biz de bu modeli esas alıyoruz. Ana sponsorumuz Zorlu Eğitim Kurumları, kulüp faaliyetlerine devam edecektir. Takımımızda, yine geçen sene olduğu gibi Genel Menajerimiz Cantuğ Keskindemir, Baş Antrenörümüz Hasan Yaşar, Yardımcı Antrenörlerimiz Selvi Tanç, Altan Çeltik, Mert Gökhan Koç STAP Ekibinde mücadele edecekler."

KULÜBÜMÜZ GENÇ KIZLARIMIZA AÇIK
Ergin Zorlu, "Bu yılki hedefimiz gruplarda iyi bir yer tutabilmek. Geçen sene Play-Off oynamıştık. Bu yıl yine Play-Off’u hedefliyoruz. Özellikle genç oyuncularımızın performansları bizim için önemli. Biz her daim şunu diyoruz; 'Samsun’da, Karadeniz’de Kadın Basketbolunda tek Kulüp olarak devam eden takımımıza Kulübümüz tüm imkânlarıyla bütün genç kızlarımıza açık. Hem altyapılarıyla hem de A Takımıyla inşallah bir ekol olarak uzun yıllar Türk Basketboluna hizmet vereceğine inanıyoruz.' Bu duygu ve düşüncelerle yeni sezonun takımımıza, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

ANTRENMANLARA BAŞLADILAR
Zorlu Koleji Kadın Basketbol Takımı Baş Antrenörü Hasan Yaşar da yeni sezon çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, haftanın belli günlerinde idman çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirterek müsabakaların Ekim sonu gibi başlayacağını ifade etti. Takımın genç oyunculardan meydana geldiğini belirten Hasan Yaşar, genç çocukları spora kazandırmayı hedeflediklerini, amaçlarının Samsun’un genç kızlarını iyi bir yapı içinde yetiştirerek Türk basketboluna kazandırmak ve eğitimlerine katkı sunmak olduğu söyledi.

Gelen Menajer Cantuğ Keskindemir de Samsun'u Bölgesel Lig'de temsil edecek olan takımın yapılanmasına destek veren tüm kulüp yöneticilerine ve sporcuları yetiştiren tüm antrenörlere teşekkürlerini iletti. Takım oyuncuları ve antrenörler antrenmanın sona ermesinin ardından günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Canik Basketbol'dan Asude Özbek, Zorlu Koleji Kadın Basketbol Takımı'na transfer oldu.
- Mersin Üniversitesi Spor Kulübü'nden Elaysu Tuncay, Zorlu Koleji Kadın Basketbol Takımı'na transfer oldu.
- Rize Belediye Spor'dan Şimanur Yılmaz, Zorlu Koleji Kadın Basketbol Takımı'na transfer oldu.
- Çarşamba Gençlik Spor'dan Miray Kargı ve İlayda Çetin, Zorlu Koleji Kadın Basketbol Takımı'na transfer oldu.
- Eski milli Kadın basketbolculardan Gülnur Koçarslan'ın antrenmanlar sonrasında Zorlu Koleji Kadın Basketbol Takımı'na katılması bekleniyor.

Zorlu Koleji Kadın Basketbol Takımı'nda Genel Menajeri Cantuğ Keskindemir, Baş Antrenör Hasan Yaşar, Yardımcı Antrenörler Selvi Tanç, Altan Çeltik ve Mert Gökhan Koç yer alacak.

Diğer Haberlerimiz

Kurumumuz ile ilgili diğer haberler.